zaterdag 11 oktober 2014

rondje langs de velden met Peter Wijker (deel 4 van 5)

Zelfs op het knusse Woudestein, waar meneer Wijker en ik op zondag genoten van een opwindend potje voetbal, was een BN´er van letterlijk groot formaat present.
De in Rotterdam nog altijd uitermate populaire minister Ivo Opstelen bleek deze middag net als wij gewoon lekker op de fanatieke Robin van Persie-tribune plaats te hebben genomen. Sterker nog, hij ging zowat pal voor ons op een stoeltje zitten, en liet zich uitgebreid op de schouders slaan door stadgenoten die zich heerlijk veilig voelden, met Mr. Law & Order himself in hun gelederen.
Voor de show stond de gevierde opper-bromsnor ook nog wat genadeloze zero-tolerance-aanwijzingen te geven aan de dienstdoende agenten en stewards (zie foto) - kortom, de Robin van Persie-tribune kon rustig slapen.
Wie schetst echter de verbazing van mij en meneer Wijker, toen bleek dat links en rechts om ons heen, jeugdige Excelsior-knaapjes doodgemoedereerd dikke joints stonden weg te toeteren. Wij voelden ons natuurlijk vreselijk bedreigd door deze gevaarlijke drugsklanten, maar... onze spierballenminister greep helemaal niet in!
En het werd nog erger, want toen de aanhang van Excelsior buitengewoon onsmakelijke (ofschoon geheel terechte) spreekkoren aanhief tegen het arbitrale trio ("Higler weet de uitslag al"; "KNVB, maffia"; "En steek die vlag maar in je reet"), lachte de anders altijd zo onvermurwbare fatsoensridder Opstelten bulderend van plezier mee.
Sidderend van onveiligheid, en geschokt door zoveel gebrek aan normen en waarden, ontvluchtten meneer Wijker en ik na het laatste fluitsignaal spoorslags dit ongedachte oord van verderf.
******
Excelsior - SC Cambuur, 28 september 2014: 1-1 (1-0), Eredivisie. Toeschouwers: 3.227.
******
(Foto: minister Opstelten handhaaft de orde op Woudestein, althans zo lijkt het in eerste instantie - foto van Rißmann)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten